TrainWeb.org Facebook Page
cadillac le monstre

Leovardia

Cadillac Le Monstre 24 heures de Mans 1950
De Cadillac le monstre werd gebouwd op basis van de Cadillac Coupé de Ville. Het was één van de eerste pogingen om met een gestroomlijnde carroserie te rijden. Als snel had de Franse pers de auto de bijnaam "Le Monstre" gegeven vanwege het uiterlijke en de afmetingen. Gereden door Briggs Cunningham en Phill Walters eindigde "Le Monstre" op de tiende plaats.Model
"Le Monstre" is gemaakt van een kunsthars kap van OCAR. Deze kap is geschikt om te monteren op een verstelbaar onderstel van PCS. De kap is precies gegoten en behoeft weinig nabewerking. Op de plaats waar het interieur komt moet wel veel materiaal weggehaald worden omdat anders het onderstel niet past. Verder is het belangrijk om de steunen voor het onderstel een heel stuk in te korten omdat "le Monstre" anders te hoog op zijn poten staat en dat doet afbreuk aan de uitstraling van het model. Ik heb het model gespoten met humbrol verf. Nr22 Wit en Nr 14 Frans blauw. Nadat de decals waren aangebracht heb ik het model nog met blanke lak gespoten. Ik heb gekozen voor glimmende verf en lak omdat ik dat het mooist vind.


Prestaties
"Le Monstre" is groot, zwaar en breed. Dit is zeker goed voor de wegligging. Hij ligt letterlijke en figuurlijk als een blok op de slotraceweg. Het model is voorzien van een Scalextric Mabuchi motor die voldoende snelheid geeft, aangezien de meeste concurrenten een Ninco Mabuchi hebben die iets langzamer loopt. Vanwege het hoge gewicht is het snelheidvoordeel eigenlijk teniet gedaan. De grote afmetingen van de Cadillac zijn nadelig bij de chicane, daar waar de kleine concurrenten zoals de Jaguar D moeiteloos door de bochten schieten is het toch wel wurmen en wringen voor het monster. En zo doet "le Monstre" op het Scalextric circuit ook zijn naam eer aan.

return