TrainWeb.org Facebook Page
Rails leggen

 

Rails leggen

 

 

 

Op de spoorweg van Leovardia is bijna overal Märklin spoor 1 rail gebruikt. Deze rail is robuust, goed op schaal en is zeer bedrijfszeker De rail is gelegd op bedding en er is gestrooid met fijn grind gemengd met klei- korrels. Het fijne grind is grind wat speciaal voor aquaria wordt verkocht, de kleikorrels kun je bij een tuincentrum krijgen, ze worden gebruikt voor plantebakken.

De rails ligt op een ondergrond van projecttapijt, dit heeft precies de juiste dikte en dempt tevens het geluid. Met een stevige schaar kun je het projecttapijt knippen in de juiste vorm. Je bevestigt het projecttapijt op de ondergrond met dubbelzijdig plakband.

De rails leg je op het projecttapijt en als alles goed past dan leg je de rails ook vast met tweezijdig plakband.

Daarna kan het ballast gestort worden. De ballast bestaat uit fijn aquarium grind. Dit kun je in twee kleuren krijgen, door ze te mengen krijg je een mooi effect. Het is niet noodzakelijk om de ballast vast te lijmen, door het gewicht blijft het prima liggen. Het tweezijdig plakband houdt het ballast tussen de sporen goed vast. Bij wissels is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen steentjes in het mechaniek komen, want dan krijg je het wissel niet om. Op plaatsen waar je eventueel het ballast vast wil zetten kun je wat verdunde houtlijm gieten.

    

return